extranet
extranet
right right

19.07 - Jong BLN krijgt logo

Jongeren gaan voor professionalisering.

Wat in het voorjaar begon als een plan voor Jong CBRB werd uiteindelijk officieel gestart als Jong BLN. Een groep jonge medewerkers van diverse geledingen van de binnenvaart heeft de handen ineen geslagen en vormt een eigen netwerk met als doel nog meer professionalisering van de sector.De aanpassing van de naam hangt uiteraard samen met de goede kans dat het CBRB, de BBU en Koninklijke Schuttevaer samen één organisatie gaan vormen: Binnenvaart Logistiek Nederland (BLN). Inmiddels zijn bij Jong-BLN 75 leden ingeschreven en de kick-off bijeenkomst op 19 juli in het World Port Centre werd bezocht door ruim 40 van hen. Bovendien waren er (oudere) vertegenwoordigers van de drie bestaande organisaties aanwezig en enkele leden van Jong Havenvereniging. De bijeenkomst stond onder leiding van voorzitter Yuri Ouweneel (Hoofd Business Development bij VT). Secretaris van Jong BLN is Nick Lurkin (secretaris CBRB).

De secretaris ziet dat de leden ook bij alle organisaties vandaan komen: "Zeker niet alleen van het CBRB. Er zijn ook jonge BBU'ers ingeschreven en leden van de Koninklijke Schuttevaer. Je kunt dus spreken van een brede vertegenwoordiging." Ook zijn er jonge professionals aangesloten van de toeleveranciers, van het Havenbedrijf en van het ministerie. "Om het netwerk compleet te maken, zouden we ook verladers erbij willen betrekken. En we willen dit initiatief ook bekend maken bij studenten, die ook welkom zijn."
Professionalisering staat hoog in het vaandel van Jong BLN. "Niet langer denken in hokjes, waarbij bevrachters, vervoerders en verladers apart worden gehouden. We willen ketenbreed denken. Daarom vond ik het ook leuk dat er jonge medewerkers van bevrachtingskantoren bij de kick-off bijeenkomst waren."
Het zal niet alleen om borrelbijeenkomsten gaan bij Jong BLN. Er liggen al plannen voor excursies ("Bijvoorbeeld naar ECT - leer die man in die kraan kennen") en masterclasses.

Bij de kick-off werd het nieuwe logo van Jong BLN gepresenteerd. Er werd ook levendig gediscussieerd over de situatie in de binnenvaart. In oktober vindt een volgende bijeenkomst plaats.

Aanmelden kan via www.cbrb.nl.

Bron: De Binnenvaartkrant

 

 

Terug naar overzicht

Contact gegevens

CARUTON Group
Hans de Vliegerhof 3
NL - 4308 AS Sirjansland
+31 6 53 40 10 91


 
Vereniging van Veiligheidsadviseurs Lloyds ISO certificaat bottom Realisatie Inperon